´┐Ż´┐Ż

OBVESTILO O PI´┐ŻKOTKIH

To spletno mesto uporablja pi´┐Żkotke. ´┐Że se z uporabo pi´┐Żkotkov ne strinjate, vas prosimo, da ga zapustite.

To spletno mesto uporablja pi´┐Żkotke. S pi´┐Żkotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za bolj´┐Że delovanje spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto nastavi pi´┐Żkotke na napravi, oziroma brskalniku s katerim do njega dostopate.

KAJ SO PI´┐ŻKOTKI?

Pi´┐Żkotki so manj´┐Że besedilne datoteke, obi´┐Żajno iz ´┐Żrk in ´┐Żtevilk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (ra´┐Żunalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje pi´┐Żkotkov je pod nadzorom brskalnika.

ZAKAJ SPLETNO MESTO POTREBUJE PI´┐ŻKOTKE?

Glavni namen pi´┐Żkotka je, da (na´┐Żemu) spletnemu stre´┐Żniku omogo´┐Żi, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogo´┐Żajo, da je do´┐Żivetje ob obisku (na´┐Że) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomo´┐Żjo pi´┐Żkotkov hitrej´┐Ża in enostavnej´┐Ża. Z njihovo pomo´┐Żjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izku´┐Żnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen ´┐Żas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj u´┐Żinkovito in prijetno.

KATERE PI´┐ŻKOTKE UPORABLJA SPLETNO MESTO?

Seznam pi´┐Żkotkov je na tej povezavi: Pi´┐Żkotki.

ZAKAJ SPLETNO MESTO UPORABLJA PI´┐ŻKOTKE?

Pi´┐Żkotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sve´┐Że in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo pi´┐Żkotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), pi´┐Żkotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja dolo´┐Żene spletne strani. S pomo´┐Żjo pi´┐Żkotkov lahko upravljavec spletne strani oceni u´┐Żinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in ´┐Żtevila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

NADZOR NAD PI´┐ŻKOTKI ali KAKO LAHKO O(NE)MOGO´┐ŻITE PI´┐ŻKOTKE?

´┐Że ´┐Żelite spremeniti na´┐Żin uporabe pi´┐Żkotkov v brskalniku, vklju´┐Żno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za podrobnej´┐Ża navodila se obrnite na ponudnika svojega brskalnika