Hitra dieta
Moj recept
Piškotki

  Aktivne temeAktivne teme  Pokaži seznam trenutnih uporabnikov forumaSeznam članov  Iskanje po forumuIskanje po forumu  PomočPomoč
  Včlanitev uporabnikaVčlanitev uporabnika  PrijavaPrijava

Navodila za diete in vaše mnenje o njih
 Forum o dietah : Navodila za diete in vaše mnenje o njih
Tema Tema: Dieta z nizko vsebnostjo oglj. hidratov Izpolni obrazecUstvari novo temo
Avtor
Sporočilo << Prejšnja tema | Naslednja tema >>
Administrator
Administrator
Administrator
Avatar

Član od: 02.Oktober.2003
Tukaj: Ni tukaj
Objave: 110
Objavljeno: 19.Junij.2004 ob 07:21 | IP shranjen Odgovori skupaj z navedkom Administrator

Dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

To je dieta, ki narekuje zmanjšanje vnosa ogljikovih hidratov v organizem, pri čemer je sorazmernio večji vnos proteinov. Dieta torej sodi med visokoproteinske. Kot vse visokoproteinske diete tudi ta predstavlja tveganja za organizem, predvsem zaradi restrikcij pri vnosu ogljikovih hidratov, ki so zelo pomembni za organizem. Ravno zaradi tega bralcem svetujemo veliko previdnost pri uporabi te diete in prav tako svetujemo, da se pred uporabo diete posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom. Sama dieta je kot vse visokoproteinske oziroma diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov zelo učinkovita pri zbijanju odvečnih kilogramov, a poleg te učinkovitosti nosi tudi velika tveganja, ki jih uporabniki diete ne smejo prezreti. Uporabnikom svetujemo, da z uporabo diete ne pretiravajo. Ob uporabi diete svetujemo tudi vnos vitaminov in mineralov.



Spodaj je naveden primer jedilnika, znotraj katerega so za vsak posamezen obrok navedena dovoljena živila. V vsaki alinei si izberite po eno jed od vseh naštetih. Z različno izbiro navedenih jedi (znotraj posameznih alinej) si ustvarite jedilnik po želji.



Zajtrk:

Po izbiri: žemlja, angleški piškot, muffin, kosmiči s hladnim ali toplim mlekom ali prepečenec
Po izbiri: Pol banane, pomaranča, jabolko, brusnični (borovničev, višnjev) sok.


Kosilo:

Po izbiri: tuna, jajčna solata, piščanec, pleskavica za hamburger iz mletega (govejega, mešanega ali puranjega) mesa, skuta, jogurt z manj mlečne maščobe, piščanec na žaru.
Solata s solatnim prelivom


Popoldanska malica:

Jogurt z manj maščobe ali jabolko


Večerja:

Po izbiri: katerokoli meso, navedeno pri kosilu, na izbiro pa so še ribe ali morski sadeži, jagnječi kotlet, telečji kotlet, manjši zrezek, pečena govedina, mesna štruca, mesne kroglice (narejene brez krušnih drobtin ali kruha), puran ali jajca (zelenjavna omleta).
Solata s solatnim prelivom ali kuhana zelenjava
Dietni puding ali italijanski sladoled


Večerna malica:

Sadna sladoledna lučka ali sorbet v sladoledni lučki - dietno (brez sladkorja).




ZAPOMNITE SI:

Po zajtrku ne smete jesti nobenega ogljikovega hidrata več, torej ne smete jesti: krompirja, testenin, pizze, pokovke, kruha, krekerjev, piškotov, torte, bonbonov, čokolade, fižola, koruze,...
Pomembno je, da jeste ogljikove hidrate le za zajtrk. Če dobite tekom dneva (po jutru, npr. popoldan) veliko željo po kruhu, se spomnite na dejstvo, da ga boste lahko pojedli naslednji dan za zajtrk.
Pri malici, navedeni v jedilniku, lahko med seboj nadomeščate sadje, italijanski sir, nemastno skuto, trdo kuhano jajce ali sorbet v palčki - po želji. Le pri teh obrokih lahko med seboj nadomeščate našteta živila. Pri drugih obrokih strogo upoštevajte navodila.
Če med dieto občutite lakoto, jejte večjo količino v jedilniku naštetih sestavin, a pomembno je, da jeste le izbrano hrano v večji količini in ne mešate hrane med seboj, sploh pa ne jejte tistega, kar ni napisanega v jedilniku.
Lahko pijete navadno vodo, mineralno vodo, kavo brez kofeina in sladkorja, zeliščni čaj ali ledeni čaj (prav tako brez sladkorja).
Dovoljeno je jesti maslo, sirni namaz, različna olja, običajen solatni preliv (olje, kis (ali še boljše limonin sok), po želji pa tudi sol in poper). Pri teh živilih ne pretiravajte.

Uredil administrator na 19.Junij.2004 ob 07:42
Na vrh Poglej Administrator's Profil uporabnika Išči druge objave Administrator Obišči Administrator's Domača stran
 

Če želite objaviti odgovor na objavo, morate najprej vnesti  Uporabniško ime
Če še niste član foruma, se morate  registrirati

  Izpolni obrazecUstvari novo temo
Natisni! Natisni!

Prehod na forum
Nimate dovoljenja za objavljanje novih tem.
Nimate dovoljenja za odgovarjanje na objave.
Nimate dovoljenja za brisanje vaših sporočil.
Nimate dovoljenja za urejanje vaših sporočil.
Nimate dovoljenja za ustvarjanje anket.
Nimate dovoljenja za sodelovanje v anketah.

Powered by Web Wiz Forums version 7.9
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

Stran generirana v 0.3438 sekundah