'

Početak Dijete ITM Forum Pišite nam

 Početak

Spisak dijeta

Savjeti

Izračun ITM

Zdrava ishrana

Forum

Drugi linkoviBrza dijeta s juhom od povrća
Sedmodnevna restriktivna dijeta
Dijeta kemijskog raskroja
Dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata
Vikend dijeta za pročiščenje
Dieta za pospješivanje metabolizma
Mjesečeva dijeta - jednodnevni post
Dijeta s bananama
Restriktivna dijeta sa suhim šljivama
Brza restriktivna dijeta s jabukama
Dijeta s jabukama
Dijeta s kiselim vrhnjem
Dijeta s limunom
Slatka dijeta s medom
Dijeta s pilećom juhom
Predpraznična dijeta
Dijeta s jagodama
Dijeta po danima (razlučna dijeta)
Dijeta sa salatom
Petodnevna voćna dijeta
Dijeta s lubenicom
Dijeta s rižom
Djeta za zaposlene
Medicinska dijeta
Dijeta protiv celulita
Proljetna dijeta
Dijeta s jogurtom
Dijeta s grisinima
Dvodnevna restriktivna dijeta s mlijekom
Dijeta s ananasom
Bodovna dijeta
Brza dijeta s jajima
Brza dijeta s lubenicom i dinjom (catom)
Dijeta s tjesteninom

 

 


Brza dijeta - Kako mršaviti?

Kako mršaviti?

 

Na toj stranici je nekoliko zanimljivih savjeta za sve, koji žele mrašvjeti. Čitatelje pozivamo, da kažu i svoj savjet (na forumu ili preko e-maila).

 

 • Kad ste na dieti, važno je, da si postavite realne ciljeve. Tijelo može smršavjeti najviše do pola kilograma dnevno i kod najrestriktivnijih dijeta.
 • Sokove sa šećerom zamijenite sa sokovima bez šećera ili sa umjetnim sladilima.
 • Običan maslac, napravljen od šlaga, zamijenite maslacem, napravljenim od jogurta.
 • Kupujte sir s manje masti.
 • Kupujte kvalitetno ulje i upotrebljavajte ga pomoću čajne žličice, to znači u malim količinama. Preherana večine kontinentalnih kuhinja je naime premastna.
 • Za vrijeme dijete nemojte biti prestrogi do sebe, jer čete tako ubrzo izgubiti volju za upražnjavanjem dijete. Potrebu za slastkišima nadomijestite sa na primjer dvije manje banane iliti pecivom sa grožđicama, koje ima vrlo malo masti. To jest. Tu i tamo si možete priuštiti što slatko, ali budi oprezni pri odabiru i količini.
 • Zbog činjenice, da se u vremenu upražnjavanja dijete, još pogotovo dijeta sa manjim unosom ugljikohidrata, smanjuje mišična masa, potrebna je tjelesna aktivnost za vrijeme dijete. To može biti fitnes, trčanje, biciklizam, plivanje ili jednostavno hodanje.
 • Hrane nemojte previše soliti. Sol naime veže vodu u tijelu. Umjesto soli radije upotrijebite začinsko bilje.
 • Izaberite dijetu koja je primjerena vašem životnom stilu.
 • Ako idete na ručak vani ili gdje god jesti sa prijateljima, i tada se držite dijete in nemojte si reči, da ste morali jesti, jer je to zahtijevala situacija.
 • Dijete, kod kojih osječate pretežito glad vrlo su loše i po pravilu neuspješnem, jer vam brzo dojade. Umijesto toga radije upotrebljavajte dijete, koje sadrže puno voća i povrća, punozrnate proizvode, malo biljnih masti (i ništa životinjskih) i samo nemasno (pusto) mesto i mesne prozvode.
 • Ako ste pretili, možete se odlučiti za odlazak doktoru, koji če vam preporučiti primjeren način prehrane za vas, kojeg čete se morate držati (dijetu). Dandanas vrlo su popularni i posebni centri za mršavljenjem gdje ste podvrženi tretmanima dijete i tjelovježbe. Ti tretmani su inače učinkoviti, ali na žalost dosta skupi.
 • Zanimljiva je znanstveno dokazana činjenica, da ako jedete iz plavog tanjura, brže osjetite sitost. Plava boja naime ima pozitivan utjecaj na živce želuca.
 • Ako se odlučite ići na dijetu, naznanite je svima, i prijateljima. Takvim pristupom do diete povečavaju se vaše mogučnosti za uspjeh.
 • Kad ste na dijeti, nemojte piti alkohol, jer alkohol usporava proces topljenja masti u tijelu, a i inače je štetan.
 • Ljudi se povečini debljaju zbog pretjerenog unosa ugljikohidrata u tijelo. Zbog toga je potrebno unos namirnica sa visokim udjelom ugljikohidrata smanjiti. Dodatno je bolje jesti namirnice, koje sastoje iz kompleksnih ugljikohidrata (škrob), a ne namernice, koje sastoje od jednostavnih (šećer). Pri smanjivanju unosa uglikohidrata u prehrani nemojte pretjerivati. Ugljikohidrati su naime vrlo važni za pravilno djelovanje organizma. Sve visokoproteinske dijete, koje inače obečavaju brzi gubitak kilograma, ujednom su i vrlo loše za zdravlje, a u pojedinim slučajevima mogu biti i kobne. I to upravo zbog toga, jer skoro u potpunosti ograničavaju unos ugljikohidrata u organizam.
 • Da zdravje muškarca ne bi bilo ugroženo, opseg trbuha ne bi smio biti veči od 102 cm, a opseg trbuha žena ne smije biti veči od 88 cm.
 • Kod muškaraca masne naslage se nakupljaju povečini u predijelu trbuham, a kod žena u predjelu bedara i zadnjice. Zato je preporučljivo tjelesne aktivnosti prilagoditi u skladu s tim pravilom in najbolje ciljati mišiće problematičnih područja. Tu je potrebno napomenuti, da su najbolji aerobni sportovi i vježbe, koji istovremeno zapošljavaju mišiće čitavog tijela. Na vrhu tih sportova kraljuje plivanje.


O stranici Forum Moj recept

Copyright © Mojrecept.net/Brzadijeta. Sva prava pridržana.